Ποια είναι η διαδικασία δημιουργίας ενός επίπλου

Τα στάδια για την δημιουργία ενός επίπλου είναι 5 και απαιτούν από τον δημιουργό του συνέπεια, φαντασία, εμπειρία, πειραματισμό που σημαίνει κεφάλαιο και φυσικά γνώση. Το πρώτο βήμα όμως για δημιουργήσουμε ένα έπιπλο από ένα σαλόνι μία κρεβατοκάμαρα μέχρι ένα απλό τραπεζάκι απαιτεί φαντασία για να έχουμε ένα άριστο αποτέλεσμα.

Η φαντασία είναι αυτή που δημιουργεί ένα έπιπλο μέσα στο κεφάλι μας. Το οποίο πρέπει εμείς με την σειρά μας να το αποτυπώσουμε σε ένα χαρτί μέσα μέσα από την σχεδιαστική διαδικασία και στην συνέχεια να δημιουργήσουμε το πρώτο κομμάτι ώστε να έχουμε το ολοκληρωμένο project έτσι όπως το έχουμε φανταστεί. Δεν αρκεί όμως να έχουμε μόνο φαντασία για να μπορέσουν οι σχεδιαστές μας να έχουν αυτή την πολύτιμη φαντασία οφείλουν να είναι απόλυτα ενημερωμένη με τις τάσεις της μόδας εκείνη την εποχής, και για επιτευχθεί αυτό παρακολουθούν πολλές εκθέσεις σε όλο τον κόσμο από την Ελλάδα μέχρι και την Ιαπωνία για να είναι σίγουροι ότι θα δημιουργήσουν κάτι μοναδικό αφενός και αφετέρου να παραλληλίζεται με τις διεθνείς τάσεις της εκάστοτε μόδας. 

Αφού ο σχεδιαστής έχει την έμπνευση και έχει καταλήξει στο τι θέλει να φτιάξει περνάει στην διαδικασία του σχεδιασμού. Ο οποίος σχεδιασμός πρέπει να έχει σωστές κλίμακες και το κυριότερο να είναι σαφή το σχέδιο του σε όλα τα στάδια. Αυτό απαιτεί χρόνια εμπειρία σχεδιαστικού προγράμματος και συνεχή ενημέρωση. Στο κομμάτι του σχεδιασμού πολλές φορές συμπεριλαμβάνετε και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την ολοκλήρωση ενός επίπλου όπως και τα χρώματα τουλάχιστον στο βασικό μοντέλο τα οποία πάντα πρέπει να είναι πρώτης ποιότητας.

Στην συνέχεια μόλις ολοκληρωθεί και το σχεδιαστικό κομμάτι και πάρει έγκριση το καινούργιο έπιπλο το οποίο θα εξοπλίσει την καινούργια κολεξιόν της εταιρείας. Ακολουθεί η διαδικασία της πρώτης υλοποίησης. Το πρώτο μοντέλο που θα δημιουργηθεί μπορεί να έχει κάποιες απώλειες οπότε μόλις ολοκληρωθεί βλέπουμε τυχών βελτιωτικές κινήσεις που θα χρειαζόταν. Στη συνέχεια εντοπίζουμε τον οικονομικότερο τρόπο κατασκευής και συναρμολόγησης ώστε να κάνουμε οικονομία χρόνου και ίσως υλικών χωρίς να αλλάξουμε το τελικό σχέδιο.

Ένα βασικό στάδιο είναι η διαδικασία της τιμολόγησης. Η τιμολόγηση ενός επίπλου απαιτεί από εμάς να θέσουμε έναν στόχο εκτιμώμενων πωλήσεων και μία εκπτωτική πολιτική αν και μόλις επιτευχθεί αυτός ο στόχος ώστε να μπορείτε να αποκτήσετε ένα άριστα φτιαγμένο έπιπλο με πολύ μεράκι σε πολύ συμφέρουσα τιμή.

Μετά την ολοκλήρωση και της διαδικασίας της τιμολόγησης ακολουθεί η διαδικασία της διακόσμησης και προβολής. Αυτή η διαδικασία απαιτεί από την εταιρεία την συμμετοχή της  σε πολλές εκθέσεις επίπλων όπου θα προβάλει τα νέας και μοναδικά της μοντέλα σε εμπόρους. Ο σκοπός της διακόσμησης έχει ως στόχο να δείξει όλες τις λεπτομέρειες του επίπλου και να δίνει μία αίσθηση κυριαρχίας στον χώρο. Αυτό το στάδιο έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί εκεί είναι που φαίνονται οι τάσεις τις αγοράς πριν φτάσει στο σπίτι σας.

Στα έπιπλα Χριστοδουλίδης δημιουργούμε όλα τα έπιπλα μας και ειδικά αυτά που θα φτάσουν στην πόρτα σας με πολύ μεράκι αγάπη και συνέπεια ώστε να είμαστε σίγουρoι ότι θα σας προσφέρουμε το καλύτερο έπιπλο στην καλύτερη δουλειά και το κυριότερο θα είναι μοναδικό και Ελληνικό.