Πως να μετακομίσετε τα μεγάλα έπιπλα

Σίγουρα πολλοί από εμάς έχουμε κάνει μετακομίσεις και ξέρουμε τι άγχος προκαλεί και μόνο η ιδέα. Σε μία μετακόμιση για να μη τρέχουμε σαν τρελοί και δεν έχουμε αποτέλεσμα το πάν είναι η οργάνωση και η μεθοδικότητα. Το βασικότερο πρόβλημα όλων αυτών που μετακομίζουν είναι άν ο μεταφορέας προσέξει τα πράγματα της οικοσκευής τους και αν έχουν απώλειες. Πολύ από εμάς δεν είμαστε αυστηροί με του μεταφορείς με αποτέλεσμα πολλές φορές να θρηνούμε αγαπημένα μας αντικείμενα.  Ένα καλό αμπαλάρισμα των μικροαντικειμένων είναι από φύλλα εφημερίδας. Κάντε μία βόλτα στην αγορά της Θεσσαλονίκης ή της Αθήνας και θα δείτε ότι υπάρχουν πολλές free press εφημερίδες μαζέψτε μία αρμαθιά και ξεκινήστε το πακετάρισμα. όταν πρόκειται για υαλικά καλό θα ήταν να μην είναι πολύ βαριές οι κούτες γιατί υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να στριμωχτούν τα πράγματα και να σπάσουν από την πίεση ή να ανοίξει η κούτα από κάτω οπότε γεμίστε τα κενά της κούτας με χαρτιά.

Πώς όμως μπορώ να πακετάρω τον ακριβό μου καναπές ή σαλόνι ή το στρώμα με το κρεβάτι και την τραπεζαρία που είναι μεγάλα και όμορφα έπιπλα;

Τα μεγάλα αντικείμενα και δη τα έπιπλα έχουν την ιδιαιτερότητα του ότι δεν μπορούν να μπουν αφενός σε μία κούτα αλλά και από την άλλη μια γρατζουνιά είναι ικανή να το καταστρέψει. Το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι όταν θα ξεκινήσουμε την έρευνα αγοράς με τις μεταφορικές εταιρείες να τους ρωτήσουμε αν κάνουν αμπαλάρισμα των επίπλων και επανατοποθέτηση και φυσικά πιο είναι το κόστος ώστε να γλιτώσετε εσείς τον κόπο.  Μετά λογικά ο μεταφορέας θα σας βάλει να υπογράψετε μία σύμβαση. Οπότε εσείς θα ζητήσετε να αναλάβει και την ευθύνη σε περίπτωση καταστροφής τους οι περισσότερες σοβαρές εταιρείες μετακομίσεων έχουν την οικοσκευή σας ασφαλισμένη. Αν πάλι δεν θέλετε να μπείτε σε αυτή την διαδικασία και θέλετε να το κάνετε μόνοι σας τότε πρέπει να ξεκινήσετε να ξεσυναρμολογείτε τα έπιπλα σας προσεκτικά αφού πρώτα έχετε τοποθέτηση διπλό χαρτόνι στο πάτωμα  για να μη πληγώσετε τις επιφάνειες. Μετά ένα ένα τα κομμάτια τα περιτυλίγετε με ζελατίνη μετακόμισης που θα προμηθευτείτε από καταστήματα σιδερικών και στις γωνίες θα βάλετε κομμάτια από σφουγγάρι που επίσης θα προμηθευτείτε από εκεί. Η μεταφορά των μεγάλων αντικειμένων πρέπει να γίνει με δύο άτομα ιδίως αν είναι καμία μετακόμιση Θεσσαλονίκης (κέντρο) που όλα γίνονται από σκάλες χωρίς ανυψωτικά και είναι στενά. Η σωστή τοποθέτηση των επίπλων μέσα στο φορτηγό πρέπει να είναι σε θέση όρθια δεμένα και από κάτι να υπάρχει σφουγγάρι και χαρτόνι. Προσοχή μη χρησιμοποιήσετε κολλητικές ταινίες γιατί η κόλα μπορεί να το καταστρέψει εκτός χαρτοταινίες. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και θα έχετε μία ευχάριστη εμπειρία μετακόμισης.