Πώς να διαλέξετε το κατάλληλο σαλόνι

Θέλετε να επιλέξετε το κατάλληλο σαλόνι για το χώρο σας αλλά δεν ξέρετε πώς. Καταρχήν πρέπει να οργανώσουμε τον τρόπο της έρευνάς μας . Η μεγάλη αφθονία προϊόντων που υπάρχει στην αγορά θα μας μπερδέψει περισσότερο οπότε πρέπει να αποκλείσουμε κάποιες συγκεκριμένες ομάδες σαλονιών πριν ξεκινήσουμε την βόλτα μας .

  1. Αποφασίζουμε τη χρώμα θα έχει ο χώρος που θα τοποθετηθεί το σαλόνι μας και ποιο θα είναι το επίκεντρο αν θα είναι το σαλόνι και διαθέτουμε μεγάλο χώρο τότε πρέπει να διαλέξουμε κάτι εντυπωσιακό και μεγάλο και τα χρώματα του χώρου θα μπορούσαν να είναι πιο επιθετικά (κόκκινο,μπλέ,κίτρινο ,γκρι,κ.α) διαθέτουμε μικρό χώρο τότε θα πρέπει να διαλέξουμε πιο ουδέτερα χρώματα για να μη δείχνει μικρός ο χώρος του σαλονιού.
  2. Αποφασίζουμε το μέγεθος του σαλονιού θα πρέπει να αποφασίσετε πόσο από το χώρο του θα καταλάβει το σαλόνι σας. Αν Θέλετε να τοποθετήσετε στο χώρο και άλλους καναπέδες ή πολυθρόνες Τότε ένας απλός καναπές ή ένας καναπές-γωνία είναι η καλύτερη επιλογή. Εάν το σαλόνι σας είναι μικρότερο πρέπει η επιλογή του καναπέ σας να είναι πολύ προσεκτική γιατί θα είναι στο επίκεντρο έτσι κι αλλιώς οπότε ένας ντισαινάτος καναπές θα βοηθούσε στο να κάνει εντυπωσιακό το σαλόνι σας.
  3. Πολύ σημαντικό ρόλο στη διακόσμηση του σαλονιού σας παίζει και ο προσανατολισμός .Αποφασίστε τη μεριά που θα κοιτάνε οι καναπέδες σας και τα μέρη του σαλονιού , για να σας βοηθήσει περισσότερο στην τοποθέτηση τους αποφασίστε ποιος θα είναι ο ρόλος του σαλονιού σας αν θέλετε να χαλαρώνετε στην τηλεόραση τότε πρέπει να είναι απέναντι της ένας βολικός και άνετος καναπές αν πάλι έχετε γωνία βάλτε την έτσι ώστε να μπορούν να ξαπλώνουν δύο μαζί βλέποντας τηλεόραση.
  4. Το σχήμα. Καθορίστε ποιο σχήμα ταιριάζει καλύτερα στο χώρο σας. Εφόσον γνωρίζετε ποια χρήση θα έχει ο καναπές σας, πρέπει τώρα να επιλέξετε ένα σχήμα το οποίο θα σας εξυπηρετεί. Ένας καναπές-γωνία είναι πολύ βολικός σε ενιαίους χώρους τους οποίους θέλετε να οριοθετήσετε, για παράδειγμα να διαχωρίσετε το σαλόνι από την τραπεζαρία. Ένας πιο στρογγυλεμένος καναπές θα είναι πιο εξυπηρετικός σε έναν μικρότερο χώρο, αφού θα λειτουργεί ως σημείο συγκέντρωσης πολλών ατόμων.
  5. Αποφασίζουμε το στιλ και το ύφος που θέλουμε να έχει ο χώρος του σαλονιού βέβαια το ύφος είναι άμεσα συνδεδεμένο με την τιμή και όριο που θα θέσουμε γιατί όπως γνωρίζουμε τα κλασικά έπιπλα είναι πιο ακριβά από τα μοντέρνα.
  6. Ορίζουμε το budget που θα κινηθούμε θέτουμε μια τιμή λογική σαν όριο και κάνουμε την έρευνά μας εκεί πάνω δεν βιαζόμαστε να αποφασίσουμε γιατί μπορεί να αποβεί λάθος.

Αφού έχετε οργάνωση όλη τη δομή και το στήσιμο του σαλονιού σας μπορείτε να ξεκινήσετε την βόλτα σας στις εκθέσεις επίπλων που σίγουρα θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει .