Κρεβατοκάμαρα και διακόσμηση

Η κρεβατοκάμαρα μας είναι ο χώρος του σπιτιού που περνάμε τις περισσότερες και ποιο έντονες ώρες μας. Στη κρεβατοκάμαρά μας βρίσκουμε όλοι το καταφύγιο μας είναι ένα από τα πολύ προσωπικά δωμάτια και αξίζει να ασχοληθούμε με τη διακόσμησή του. Ας δούμε τον τρόπο που μπορούμε να κάνουμε το υπνοδωμάτιο μας να έχει την ιδανική διακόσμηση που μας εκφράζει.

Επιλογή διακοσμητικού ύφους.

Για να μπορέσουμε να έχουμε ένα ιδανικό αποτέλεσμα πρέπει να ξέρουμε ποιο στυλ διακόσμησης θέλουμε να επιλέξουμε. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε στυλ πρέπει να επιλέξουμε τα κατάλληλα έπιπλα (κρεβάτια, κομοδίνα, ντουλάπες,), τα κατάλληλα χρώματα, και φυσικά τα κατάλληλα διακοσμητικά. Τα στυλ διακόσμησης είναι πολλά και πρέπει να γνωρίζουμε από πρίν τι αντιπροσωπεύει το κάθε ένα και πως μπορούμε να το υποστηρίξουμε ρίξτε μια ματιά στα στυλ διακόσμησης σπιτιού.

Επιλογή χρωμάτων.

Πριν ξεκινήσουμε να επιλέξουμε χρώμα θα πρέπει να κάνουμε μια ψυχογραφική ανάλυση του εαυτού μας και να ξέρουμε τι μας ταιριάζει περισσότερο για παράδειγμα:

Κρεβατοκάμαρα και διακόσμηση

Η επιλογή των χρωμάτων είναι αρκετά ευχάριστη εμπειρία αλλά αν κάνουμε την λάθος επιλογή θα το έχουμε αρνητικά αποτελέσματα και θα βαρεθούμε γρήγορα την κρεβατοκάμαρα μας. Πριν καταλήξετε στην επιλογή σκούρων χρωμάτων τα όποια μας αρέσουν αρκετά και έχουν μια ποιο glamour αίσθηση θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ταιριάζουν σε ποιο ευρήχωρα υπνοδωμάτια κατά προτίμηση φωτεινά και όχι σε μικρά και στενά. Ενώ αντίθετα τα ανοιχτά χρώματα δίνουν αυτή την αίσθηση του βάθους και της έκτασης που καμιά φορά είναι απαραίτητη. Μία ιδανική λύση για την επιλογή των χρωμάτων που θα μπορούσαμε να κάνουμε θα ήταν η διχρωμία με μια σκούρα απόχρωση και μια ανοιχτή απόχρωση του ιδίου χρώματος που θα επιλέξουμε. Τη σκούρα απόχρωση την βάζουμε συνήθως σε τοίχους που θα ακουμπήσει το κεφαλάρι του κρεβατιού και την υπόλοιπη κρεβατοκάμαρα την βάφουμε με την ανοιχτή απόχρωση. Επίσης μία λύση που μπορεί να μας διευκολύνει έχοντας όμως τέλειο αποτέλεσμα και πάλι είναι η επιλογή ταπετσαρίας.

 

Επιλογή επίπλων κρεβατοκάμαρας.

Τα έπιπλα του σπιτιού είναι η προσωπικότητα που έχει το σπίτι μας και αντικατοπτρίζουν το γούστο μας. Έτσι και η κρεβατοκάμαρα είναι το δωμάτιο που περισσότερο από κάθε άλλο πρέπει να είναι ο καθρέφτης του <εμείς>. Είναι λογικό η επίπλωση στο υπόλοιπο σπίτι να είναι πιο εναρμονισμένη με την κοινή γνώμη λόγο του ότι είναι εκτεθειμένα σε πολύ κόσμο και στον περίγυρο μας. Δεν θα πρέπει όμως να ισχύει το ίδιο και με την κρεβατοκάμαρα μας. Για παράδειγμα αν ήμασταν Δημιουργικοί, έίχαμε φαντασία μεγάλη και αρκετά διαισθητικοί θα διστάζαμε να βάζαμε ένα μοβ κρυφό φωτισμό στο σαλόνι. Στην κρεβατοκάμαρα μας όμως πρέπει να το κάνουμε, δεν θα ήταν λογικό να μας επιβάλουν οι άλλοι τη θα κάνουμε στον προσωπικό μας χώρο και πολύ περισσότερο όταν ο χώρος αυτός φιλοξενεί τις ποιο έντονες στιγμές μας. Η επίπλωση του υπνοδωματίου πρέπει να έχει το στυλ που έχουμε επιλέξει από την αρχή συμβουλευόμενη πάντα ένα κατάστημα που γνωρίζει από διακόσμηση Το χρωματολόγιο που υπάρχει έιναι τεράστιο και ξεπερνά τις 200 αποχρώσεις ξύλου. Μία συμβουλή για την επιλογή των χρωμάτων στα έπιπλα είναι να αποφύγουμε χρώματα που μπορεί να μας κουράσουν με το πέρασμα των χρώνων. Μία ακόμη βασική παράμετρος που θα πρέπει να εξετάσουμε είναι οι διαστάσεις των επίπλων. Λόγω του ότι πλέον πολλά καινούργια διαμερίσματα διαθέτουν ιδιαίτερα μικρούς χώρους, πρέπει πριν καταλήξετε στην κρεβατοκάμαρά σας, να τις διαστάσεις του χώρου. Σημαντικό ρόλο παίζουν: α) η θέση των καλοριφέρ (μιας και τα έπιπλα για λόγους αντοχής και διάβρωσης δε θα πρέπει να τοποθετούνται σε απόσταση μικρότερη των 20 εκ. από τα σώματα), β) η θέση, ο τύπος (ανοιγόμενη, συρόμενη) γ) η θέση και το άνοιγμα της πόρτας του δωματίου, καθώς επίσης και δ) τυχόν παράθυρα ή μπαλκονόπορτες. Σε περίπτωση που ο χώρος σας είναι μικρότερος από τις standard διαστάσεις της κρεβατοκάμαρας που επιλέξατε, μπορείτε να μειώσετε το πλάτος του κρεβατιού ή/ και των κομοδίνων. Μην κάνετε ωστόσο το λάθος να μειώσετε κατά πολύ τη διάσταση ενός και μόνο τεμαχίου, γιατί το αποτέλεσμα αισθητικά δε θα είναι καλό. Για παράδειγμα, ένα κρεβάτι με 1.70 πλάτος, θα φαίνεται δυσανάλογο, εάν συνοδεύεται από κομοδίνα πλάτους 35 εκατοστών.
Και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να έχουμε σα βασική αρχή τη δημιουργία χρωματικής αρμονίας με το υπόλοιπο δωμάτιο.

Επιλογή κουρτίνας.

Η επιλογή κουρτίνας είναι ένα θέμα που πρέπει να προσέχουμε σοβαρά πρέπει να λάβουμε υπόψη την χρωματική αρμονία του χώρου αλλά και την χωρητική αρμονία αυτού.

Τελευταίες παρεμβάσεις διακόσμησης.

Αφού έχουμε δημιουργήσει την κρεβατοκάμαρα που θέλαμε μπορούμε να τοποθετήσουμε διακοσμητικά πάντα στο ίδιο ύφος με την υπόλοιπη διακόσμηση όμορφα φωτιστικά μεγάλα πορτατίφ πίνακες και πολλά άλλα που θα βάλουν το κερασάκι στην τούρτα.

Ακολουθήστε μας στο Facebook.