Ποια είναι η διαδικασία δημιουργίας ενός επίπλου

Τα στάδια για την δημιουργία ενός επίπλου είναι 5 και απαιτούν από τον δημιουργό του συνέπεια, φαντασία, εμπειρία, πειραματισμό που σημαίνει κεφάλαιο και φυσικά γνώση. Το πρώτο βήμα όμως για δημιουργήσουμε ένα έπιπλο από ένα σαλόνι μία κρεβατοκάμαρα μέχρι ένα απλό τραπεζάκι απαιτεί φαντασία για να έχουμε ένα άριστο αποτέλεσμα.

Η φαντασία είναι αυτή που δημιουργεί ένα έπιπλο μέσα στο κεφάλι μας. Το οποίο πρέπει εμείς με την σειρά μας να το αποτυπώσουμε σε ένα χαρτί μέσα μέσα από την σχεδιαστική διαδικασία και στην συνέχεια να δημιουργήσουμε το πρώτο κομμάτι ώστε να έχουμε το ολοκληρωμένο project έτσι όπως το έχουμε φανταστεί. Δεν αρκεί όμως να έχουμε μόνο φαντασία για να μπορέσουν οι σχεδιαστές μας να έχουν αυτή την πολύτιμη φαντασία οφείλουν να είναι απόλυτα ενημερωμένη με τις τάσεις της μόδας εκείνη την εποχής, και για επιτευχθεί αυτό παρακολουθούν πολλές εκθέσεις σε όλο τον κόσμο από την Ελλάδα μέχρι και την Ιαπωνία για να είναι σίγουροι ότι θα δημιουργήσουν κάτι μοναδικό αφενός και αφετέρου να παραλληλίζεται με τις διεθνείς τάσεις της εκάστοτε μόδας.  Read more

Πως να μετακομίσετε τα μεγάλα έπιπλα

Σίγουρα πολλοί από εμάς έχουμε κάνει μετακομίσεις και ξέρουμε τι άγχος προκαλεί και μόνο η ιδέα. Σε μία μετακόμιση για να μη τρέχουμε σαν τρελοί και δεν έχουμε αποτέλεσμα το πάν είναι η οργάνωση και η μεθοδικότητα. Το βασικότερο πρόβλημα όλων αυτών που μετακομίζουν είναι άν ο μεταφορέας προσέξει τα πράγματα της οικοσκευής τους και αν έχουν απώλειες. Πολύ από εμάς δεν είμαστε αυστηροί με του μεταφορείς με αποτέλεσμα πολλές φορές να θρηνούμε αγαπημένα μας αντικείμενα.  Ένα καλό αμπαλάρισμα των μικροαντικειμένων είναι από φύλλα εφημερίδας. Κάντε μία βόλτα στην αγορά της Θεσσαλονίκης ή της Αθήνας και θα δείτε ότι υπάρχουν πολλές free press εφημερίδες μαζέψτε μία αρμαθιά και ξεκινήστε το πακετάρισμα. όταν πρόκειται για υαλικά καλό θα ήταν να μην είναι πολύ βαριές οι κούτες γιατί υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να στριμωχτούν τα πράγματα και να σπάσουν από την πίεση ή να ανοίξει η κούτα από κάτω οπότε γεμίστε τα κενά της κούτας με χαρτιά.

Πώς όμως μπορώ να πακετάρω τον ακριβό μου καναπές ή σαλόνι ή το στρώμα με το κρεβάτι και την τραπεζαρία που είναι μεγάλα και όμορφα έπιπλα;

Τα μεγάλα αντικείμενα και δη τα έπιπλα έχουν την ιδιαιτερότητα του ότι δεν μπορούν να μπουν αφενός σε μία κούτα αλλά και από την άλλη μια γρατζουνιά είναι ικανή να το καταστρέψει. Το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι όταν θα ξεκινήσουμε την έρευνα αγοράς με τις μεταφορικές εταιρείες να τους ρωτήσουμε αν κάνουν αμπαλάρισμα των επίπλων και επανατοποθέτηση και φυσικά πιο είναι το κόστος ώστε να γλιτώσετε εσείς τον κόπο.  Μετά λογικά ο μεταφορέας θα σας βάλει να υπογράψετε μία σύμβαση. Οπότε εσείς θα ζητήσετε να αναλάβει και την ευθύνη σε περίπτωση καταστροφής τους οι περισσότερες σοβαρές εταιρείες μετακομίσεων έχουν την οικοσκευή σας ασφαλισμένη. Αν πάλι δεν θέλετε να μπείτε σε αυτή την διαδικασία και θέλετε να το κάνετε μόνοι σας τότε πρέπει να ξεκινήσετε να ξεσυναρμολογείτε τα έπιπλα σας προσεκτικά αφού πρώτα έχετε τοποθέτηση διπλό χαρτόνι στο πάτωμα  για να μη πληγώσετε τις επιφάνειες. Μετά ένα ένα τα κομμάτια τα περιτυλίγετε με ζελατίνη μετακόμισης που θα προμηθευτείτε από καταστήματα σιδερικών και στις γωνίες θα βάλετε κομμάτια από σφουγγάρι που επίσης θα προμηθευτείτε από εκεί. Η μεταφορά των μεγάλων αντικειμένων πρέπει να γίνει με δύο άτομα ιδίως αν είναι καμία μετακόμιση Θεσσαλονίκης (κέντρο) που όλα γίνονται από σκάλες χωρίς ανυψωτικά και είναι στενά. Η σωστή τοποθέτηση των επίπλων μέσα στο φορτηγό πρέπει να είναι σε θέση όρθια δεμένα και από κάτι να υπάρχει σφουγγάρι και χαρτόνι. Προσοχή μη χρησιμοποιήσετε κολλητικές ταινίες γιατί η κόλα μπορεί να το καταστρέψει εκτός χαρτοταινίες. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και θα έχετε μία ευχάριστη εμπειρία μετακόμισης.

Έπιπλα με το δικό σας DNA

Αν θέλετε τα έπιπλα του σπιτιού σας και η διακόσμηση του χώρους σας να έχει το δικό σας προφίλ και να είναι μοναδικά, τότε  ο Ολλανδικός οίκος σχεδίασης Tjep  έχει να σας προτείνει την λύση. Στην Έκθεση επίπλων στο Μιλάνο στο Ventura Lambrate θα παρουσίαση την πρώτη έκθεση επίπλων DNA που ονομάζεται Future Nostalgia.

Ο Frank Tjepkema ιδιοκτήτης της Tjep είναι ο εμπνευστής αυτής της πρωτοποριακής και καινοτόμας ιδέας. Σε συνεργασία με την  Dutch DNA γίνεται η χαρτογράφηση του υλικού DNA και η τρισδιάστατη απεικόνιση.

Η διαδiκασία για να αποκτήσετε ένα πραγματικό έργο τέχνης που θα είναι μοναδικό και θα έχει επάνω την δική σας ταυτότητα είναι η εξής αφού στείλετε στην εταιρεία κάποιο γενετικό υλικό (τρίχες ,αίμα, σάλιο κτλ) μετά πραγματοποιείτε μια ανάλυση DNA για να δημιουργηθεί  ο Γενετικός σας χάρτης. Αφού η συγκεκριμένη διαδικασία ολοκληρωθεί τότε ο γενετικός σας χάρτης μπαίνει σε ένα πρόγραμμα σχεδίασες επίπλων και αναλόγως τα έπιπλα και το είδος που θα ζητήσετε γίνεται και η τρισδιάστατη απεικόνιση του. Μόλις ολοκληρωθεί και ο σχεδιασμός του επίπλους σας τότε ξεκινάει και η διαδικασία κατασκευής του. Ο χρόνο που χρειάζεται για να παραλάβετε ένα έπιπλο από την αρχή εώς το τέλος της διαδικασίας είναι περίπου 8 μήνες. Όπως αντιλαμβάνεστε οι τιμή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα αλλά με περιέργεια αναμένουμε να δούμε από πόσο θα ξεκινάει.

Η εταιρεία έχει δηλώσει ότι αναμένει να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ευρώ μέσα στο 14.Τα έπιπλα που μπορεί να πραγματοποιήσει είναι κρεβατοκάμαρες πολυθρόνες – καρέκλες και τραπεζάκια σαλονιού.

Ποιοτικό Ελληνικό Έπιπλο για όλους

Η εταιρεία Χριστοδουλίδης αντιλαμβανόμενη τις οικονομικές δυσκολίες που περνάει ο τόπος μας και η μέση οικογένεια θέτει σε εκκίνηση το πρόγραμμα “Ποιοτικό Ελληνικό Έπιπλο για Όλους”. Στο πλαίσιο αυτό στέκεται αρωγός στην προσπάθεια να δώσει το δικαίωμα σε όλους να απολαύσουν την ποιότητα Χριστοδουλίδη, το Desing Χριστοδουλίδη και την άνεση Χριστοδουλίδη σε όλα τα έπιπλα που χρειάζεται για να εξοπλιστεί ένα σπίτι. Στα έπιπλα Χριστοδουλίδη έχουμε υιοθετήσει την άποψή ότι .“Δεν χρειάζεται να δουλεύεις μια ζωή για να μπορέσεις να αποκτήσεις έπιπλα που αντέχουν για μια ζωή”. Η ποιότητα διαμονής είναι δικαίωμα όλων και μπορεί να αποκτηθεί και με λίγα χρήματα, γι’ αυτό θέσαμε ένα ολόκληρο όροφο 700 τμ με πάνω από 40 προϊόντα σε τιμές κάτω του κόστους. Επισκευαστή την έκθεσή μας και μεγάλες εκπλήξεις σας περιμένουν.

Κρεβατοκάμαρα και διακόσμηση

Η κρεβατοκάμαρα μας είναι ο χώρος του σπιτιού που περνάμε τις περισσότερες και ποιο έντονες ώρες μας. Στη κρεβατοκάμαρά μας βρίσκουμε όλοι το καταφύγιο μας είναι ένα από τα πολύ προσωπικά δωμάτια και αξίζει να ασχοληθούμε με τη διακόσμησή του. Ας δούμε τον τρόπο που μπορούμε να κάνουμε το υπνοδωμάτιο μας να έχει την ιδανική διακόσμηση που μας εκφράζει.

Επιλογή διακοσμητικού ύφους.

Για να μπορέσουμε να έχουμε ένα ιδανικό αποτέλεσμα πρέπει να ξέρουμε ποιο στυλ διακόσμησης θέλουμε να επιλέξουμε. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε στυλ πρέπει να επιλέξουμε τα κατάλληλα έπιπλα (κρεβάτια, κομοδίνα, ντουλάπες,), τα κατάλληλα χρώματα, και φυσικά τα κατάλληλα διακοσμητικά. Τα στυλ διακόσμησης είναι πολλά και πρέπει να γνωρίζουμε από πρίν τι αντιπροσωπεύει το κάθε ένα και πως μπορούμε να το υποστηρίξουμε ρίξτε μια ματιά στα στυλ διακόσμησης σπιτιού.

Read more

Πώς να διαλέξετε το κατάλληλο σαλόνι

Θέλετε να επιλέξετε το κατάλληλο σαλόνι για το χώρο σας αλλά δεν ξέρετε πώς. Καταρχήν πρέπει να οργανώσουμε τον τρόπο της έρευνάς μας . Η μεγάλη αφθονία προϊόντων που υπάρχει στην αγορά θα μας μπερδέψει περισσότερο οπότε πρέπει να αποκλείσουμε κάποιες συγκεκριμένες ομάδες σαλονιών πριν ξεκινήσουμε την βόλτα μας .

Read more

Kάντε έναν όμορφο και αρμονικό χώρο

Για να δημιουργήσετε ένα άνετο, αρμονικό χώρο και πολύ ζεστό σαλόνι χρειάζεται να ακολουθήσουμε κάποια απλά και εύκολα βήματα να τοποθετήσουμε τα έπιπλα μας στα κατάλληλα σημεία και να εκμεταλλευτούμε όλα τα θετικά που μας προσφέρει ο χώρος μας .Φυσικά όλα τα παρακάτω μπορούμε να τα εφαρμόσουμε και στη τραπεζαρία αλλά και στη κρεβατοκάμαρα μας και γενικά σε όποιο μέρος του σπιτιού η του επαγγελματικού μας χώρου θέλουμε

Read more